Török Anna és Vass Csenge: Between Grids

Nagyon vagánynak tartottuk, hogy Luca sosem takargatta, szégyellte a karját, sőt néha úgy tűnt, mintha végtaghiánya előnyére válna. Ezt a magabiztosságot igyekeztünk interpretálni az öltözék létrehozásánál. Nem hiányt akartunk pótolni, hanem testének aszimmetriájára helyezni a hangsúlyt – célunk a hiány esztétikumának szemléltetése volt. Az aszimmetria, és az így láttatott gesztusok, mozdulatok – például ahogy le- és felveszi pulóverét, vagy csak összefogja a haját – mind Luca kivételességét erősítik.

A fogyatékosság és a divattervezés összekapcsolása azért is izgalmas vállalkozás, mert a testi sajátosságokból, és az ezzel járó egyedi szokásokból is lehet meríteni a tervezés során. Ez a megközelítés új utakat, innovatív szempontokat kínálhat mind a tervezői gondolkodásnak, mind a mainstream divatáramlatoknak.

Modell: Szabados Luca

Török Anna, öltözékkiegészítőkre szakosodott, divattervező hallgató (MOME MA képzés), a közelmúltban Hollandiában képezte tovább magát (Willem de Kooning Academy). Néhány munkájával külföldön is szerepelt csoportos kiállításokon (Rauland Kunstmuseum, Norvégia; HOP Galery, Tallin).

https://www.behance.net/annatorok

Vass Csenge, konceptuális divat- és textiltervező, 2017-ben diplomázott a MOME divat- és textiltervezés mester szakán. Ösztöndíjasként tanult a ESDI Escuela Superior de Diseño öltözéktervező szakán Barcelonában, illetve Bart Hess holland designernél töltötte szakmai gyakorlatát. Fő érdeklődési köre az innovatív, nem konvencionális anyagokkal való kísérletezés, a konceptuális felületek és formák létrehozása, az installatív és interdiszciplináris művészet, valamint más művészekkel való kollaboráció. Diplomamunkája kiállításra került a 2017-es budapesti Design Héten (Artus Stúdió), és a Smart Xtra! rendezvény (Trafó Kortárs Művészetek Háza) keretén belül.

https://www.behance.net/csengevass

Tervezési folyamat

Moodboard
Fotó
Nyers képek