Lévai Zsófia és Zepkó Ferenc: Made to Measure

A kurzus ideje alatt egy teljesen új világ nyílt meg számunkra: egy addig ismeretlen szempontrendszer alapján kellett az öltözéktervezést újraértelmeznünk.

Olyan szettet szerettünk volna készíteni Borinak, ami maximális komfortérzetet, magabiztosságot nyújt neki. Szerettük volna karjainak hiányát, testarányait kiegyensúlyozni, és egy elegáns, ám könnyen kezelhető ruhadarabokat létrehozni. Ehhez az átlagostól eltérő testi adottságokra kellett komplex szabásmintát terveznünk.

Már rögtön az első konzultáción kiderült, hogy mekkora nehézséget jelent számára elegáns ruhát találni. Ezért terveztünk blézert, amit bármilyen fontosabb megjelenésre fel tud venni, és könnyen tudja kombinálni más ruhadarabokkal is

Bori a lábait olyan finom mozdulatokra használja, mint más a kezeit – a nadrággal ezt a különleges képességét szerettük volna hangsúlyozni. Így egy lágy esésű, pliszírozott anyagot választottunk, ami légies, így szabad mozgást biztosít Borinak.

Modell: Ivicsics Borbála

Lévai Zsófi, fashion-tech design iránt érdeklődő tervező, aki az öltözéktervezés számára nyílt új lehetőségeket kutatja, az ember és a számítógép újfajta interakcióit, a technológia által lehetővé tett kiterjesztett érzékelést és megosztható élményeket. 2017-ben végzett a MOME Divat- és textiltervezés MA képzésén, majd ősszel elnyerte a “Legjobb Magyar Tervező”-nek járó díjat a Mercedes Benz Central Europe Fashion Week-en INTERKNITTING elnevezésű diplomamunkájával. Jelenleg Berlinben készíti következő interaktív kollekcióját a Deutsche Telekom inkubátor programjában, amit a júliusi Berlini Fashion Week-en fognak bemutatni.

www.zsolevai.com
www.facebook.com/zsolevai
www.instagram.com/zsolevai

Zepkó Ferenc, divat- és textiltervező, művészettörténetet és esztétikát hallgatott az ELTÉ-n, majd a tervezői pálya mellet döntött és elvégezte a MOME Divat- és textiltervező BA képzését. Szakmai tapasztalatokat a Nanushkánál és a KELE Clothingnál szerzett. Jelenleg Londonban a Central Saint Martins-on folytatja tanulmányait textiltervező szakon.

Tervezési folyamat

Moodboard
Fotó
Nyers képek